Idag nåddes vi av det smärtsamma beskedet att vår mångårige vagnmästare, lokförare, lokeldare, arkivarie och järnvägsforskare Roland Hansson har avlidit efter en kortare tids sjukdom.

Ett stort tomrum lämnar Rolands efter sig då han var en omtyckt kamrat, alltid hjälpsam, stöttande långt utanför sina egna ansvarsområden. Såg han en stackars stallförman som i ösregn försökte tända ångloksfyr med sur ved var han där direkt och hjälpte till med en del knep han bl.a. lärt sig på sjön som maskinist. Innan vi fick traktor som kolade våra lok fick vi handskotta och langa korgar. Rolle kom alltid joggande från vagnsspåret i lokstallet när kolning skulle ske för "då är vi en skottare till och då blir det lite mindre slitsamt för alla".

Visst kunde han ibland ha vaknat på fel sida och vara lite trubbig och fåordig men det kunde han kompensera kommande dag med att vara solskenslik och pratglad.
Det finns mer att minnas men det får komma med tiden.


Vi kommer sakna honom oerhört som medmänniska och järnvägskollega.


Begravning i Uppsala 30 juni

Vår vän och kamrat Roland Hansson begravs tisdag 30 juni i Stillhetens kapell i Uppsala. Tid: 13.30.
Det blir även en minnesstund i Prästgårdssalen dit det dock krävs en föranmälan/ O S A.

Anmälan till minnesstund - länk till begravningsbyråns webbplats

Föreningen kommer givetvis att skicka en blomsterhyllning till Rolands bår men alla är välkomna att även göra detta enskilt.
Jag har även fått frågan om vi från ULJ ska möta upp i järnvägsuniformer (dvs aktiva medlemmar som har sådana). Det är dock upp till var och en själv att avgöra och inget som vi från föreningsledningen kommer förorda.

Johan Vinberg
Ordförande
SRJmf

      Flaggan på halv stång i Faringe

 

FaLang translation system by Faboba